Öğrencilerimizin Devam-Devamsızlık Durumları Hakkında

 Öğrencilerimizin Devam-Devamsızlık Durumları Hakkında ÖNEMLİ DUYURU: 

VELİLERİMİZİN DİKKATİNE;

Bilim ve Sanat Merkezlerin kayıtlı öğrencilerin eğitim hizmetlerine dair iş ve işlemleri MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Ocak 2022 tarih ve 2771 Sayılı Tebliğler Dergisi'nde yayımlanan BİLİM VE SANAT MERKEZLERİ YÖNERGESİ'ne göre ve üst mevzuata göre yürütülmektedir.

BİLİM VE SANAT MERKEZLERİ YÖNERGESİ'nde "Devam-devamsızlık ve ilişik kesme MADDE 14 – (1) BİLSEM’de bir eğitim ve öğretim yılında özürsüz devamsızlık süresi eğitim süresinin %30’unu geçemez. Devamsızlığı %20’ye ulaşan öğrenciye devamsızlık uyarısı gönderilir. Mazeret göstermeksizin devamsızlık sınırını aşanların kaydı dönem sonunda silinir." hükmü yer almaktadır.

Veli ve öğrencilerimizin mağduriyet yaşamaması için devam-devamsızlık durumlarını takip etmeleri; varsa mazeretlerini süresinde Bilsem İdaresine bildirmeleri gereklidir. Mazereti bildirilmeyen devamsızlıkların BİLİM VE SANAT MERKEZLERİ YÖNERGESİ'nde belirtilen sınırı aşması durumunda kayıt silme işlemi yapılmaktadır. Devam ve devamsızlık bilgilerine https://bilsem.meb.gov.tr/ adresinden erişim sağlanabilmektedir.

Tüm velilerimizin devam-devamsızlık konusunda ciddiyet ve hassasiyet göstermeleri, devamsızlıklarını devamsızlıklarını süresinde BİLSEM İdaresine bildirmeleri ilanen duyurulur.

Silivri Bilim ve Sanat Merkezi

06.04.2024 17

İLETİŞİM

Adres:
SEMİZKUMLAR MAH. TERAKKİ CAD. IRFAN SIRDAŞ AILE EĞITIM VAKFI ILK VE ORTAOKULU BLOK NO 335 SİLİVRİ / İSTANBUL


Telefon
(212) 715 2515


e-Posta Göndermek İçin Tıklayın