Silivri Bilim ve Sanat Merkezi

Vizyon: Üstün veya özel yetenekli öğrencilerin keşfedilmiş bireysel yeteneklerini kendilerine fark ettirip en üst düzeye taşımasını sağlamak; bilimsel, sanatsal ve kültürel faaliyetlerle öğrencilerin doğuştan getirdiği yeteneklerini ve zaman içinde kazandığı yeterlilikleri farklılaştırılmış eğitim programları ve çağdaş eğitim yaklaşımları ile Türk Milli Eğitiminin genel amaçlarını, Türk milletinin milli, manevi ve ahlaki değerlerini Atatürk ilkeleri ile bütünleştirerek en üst düzeye çıkarmak. Hayalleri, yaratıcılığı, fikirleri, buluşları, sebatı, azmi, tutum ve davranışlarıyla topluma örnek olup yön verecek; kendisine, çevresine, ülkesine ve dünyaya yararlı, liderlik özelliği taşıyan bireyler yetiştirmek.

Misyon: Öğrencilerimizin zekâ, yetenek ve ilgilerine göre ihtiyaç duyduğu eğitim yöntemleri ve olanakları ile yetişmelerini, tanınan fırsatlarla alanında uzman eğitimcilerle kendilerini en üst düzeyde geliştirmelerini sağlamak. Akranlarına göre yüksek bilişsel ve duyuşsal performans potansiyeline sahip ilk ve ortaöğretim öğrencilerinin ihtiyaç duydukları eğitimi farklılaştırılmış ve zenginleştirilmiş programlarla vermek. İyi bir gözlemci, hayallerini gerçeğe dönüştürmede sabır ve sebat sahibi, kararlı, objektif, gelişime açık, öğrenmeye ve üretmeye meraklı, bilgiyi işleyen, kullanan, üreten, değişikliklere ayak uydurabilen, kendine güvenen ve kendini daima güncelleyen, sorumluluk sahibi, yapıcı, öz denetim, öz disiplin ve öz güven sahibi, kendisine ve çevresine saygılı, ahlaklı, iletişim becerisi yüksek, insani, milli ve manevi değerlerin yanında evrensel ve estetik değerleri içselleştirmiş genç mucitler, kâşifler, araştırmacılar, bilim insanları ile estetik algısı ve yaratıcılığı yüksek sanatçı duyuş ve düşünüşüne sahip bireyler yetiştirmek.

Başarılar: .

Saatler:
Servis Bilgisi: Servisimiz yoktur.
Taban-Tavan Puan Bilgileri: -
Okulun Sınav Başarı Durumu: -
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi: -
Sportif Etkinlikler: -
Bilimsel Etkinlikler: -
Proje Çalışmaları:
Kontenjan Bilgileri: -
Diğer Hususlar: .

WEB - https://silivribilimvesanatmerkezi.meb.k12.tr

Adres - SEMİZKUMLAR MAH. TERAKKİ CAD. IRFAN SIRDAŞ AILE EĞITIM VAKFI ILK VE ORTAOKULU BLOK NO 335 SİLİVRİ / İSTANBUL

Yerleşim Yeri - Mahalle

Ulaşım Okulumuza Silivri-Gümüşyaka güzergahında ulaşım hizmeti veren otobüs ve minibüslerle ulaşım sağlanabilir.

İl/İlçe Merkezine Uzaklık 15 Km.